כתיבת תוכנית עסקית לעסקים בהקמה לצורך גיוס אשראי

יש לכם עסק בהקמה ואתם זקוקים לאשראי?

 

ידעתם שכתיבת תוכנית עסקית היא הבסיס לקבלת אשראי או מימון לעסק בהקמה?

 

בשביל זה אנחנו כאן!

 

בכתבה שלפניכם נסביר מהי תוכנית עסקית ולמה היא חשובה כל כך לכל עסק וביומחד לעסקים בהקמה. נדבר על מרכיבי התוכנית והפרמטרים השונים שחשוב לכלול בה.

 

מהי תוכנית עסקית?

 

תוכנית עסקית היא בעצם מסמך עסקי המהווה כלי עזר משמעותי וחשוב לכל בעל עסק בתחילת דרכו או אפילו לעסק בשלבים מתקדמים. התוכנית העסקית יכולה להכתב למטרות שונות כגון: התווית דרכי פעולה לבעל העסק, הגדרת מטרות לפיתוח והרחבת העסק, הערכת כשאיות כלכלית ובדיקת הזדמנויות עסקיות, גיוס אשראי או הלוואות ועוד מטרות נוספות המאפשרות לבעל העסק לנתב את דרכו העסקית על ידי אותה תוכנית. כתיבת תוכנית עסקית היא בעצם פעולה מקצועית שבדרך כלל נעשית על ידי יועצים עסקיים או בעלי עסק שיש להם את הידע המקצועי כיצד לעשות זאת. 

 

תוכנית עסקית - מבנה נכון של תוכנית עסקית

 

המבנה הקלאסי והנכון של תוכנית עסקית כולל את הסעיפים שלהלן:

 

1. נספח סיכום מנהלים - הנספח שמסכם את התוכנית העסקית ואת מטרותיה, למרות שהוא המסמך הפותח את התוכנית - הוא נכתב אחרון.

 

2. חזון ותיאור העסק - מסמך המפרט בתוכו פרטים טכניים על העסק, לרבות שנת ההקמה, שם העסק, זהות בעל העסק, זהות השותפים, כתובת העסק, נכסים בבעלות העסק ועוד. בנוסף, במסמך זה רצוי לתאר את החזון של העסק ולכלול את היעדים הצפויים לעסק בשנים הקרובות.

 

3. מוצר/שירות העסק - זהו מסמך המפרט את כל המוצרים או השירותים המוצעים והמשווקים על ידי העסק. המסמך הזה מהווה את ליבת התוכנית במידה ואתם מעוניים לגייס משקיעים ולהגדיל את המכירות. חשוב להגדיר מה הערך המוסף של המוצרים, תכונות ייחודיות ועוד.

 

4. ניתוח השוק והתחרות - זהו מסמך המפרט את תנאי השוק והתחרות בו. המסמך מתבסס על חקר שוק והוא כולל התייחסות לנושאים כגון: גודל השוק, היקף התחרות, נתח השוק של העסק ועוד.

 

5. קהל יעד - מסמך זה מיועד לשם הגדרה של קהל המטרה הרלוונטי לעסק והוא גם כולל בתוכו בניית מודלים שונים של קהלי יעד יחד עם גיבוש תובנות צרכניות שמתבססות על מחקרי שוק שנעשו לפני כתיבת התוכנית העסקית.

 

6. שיווק ומכירות - זהו מסמך שמפרט את כל דרכי הפעולה לצורך מכירת המוצרים של העסק. המסמך הזה חייב לכלול  נתונים עדכניים על היקף המכירות או צפי למכירות ויעדי מכירה. בנוסף, דרכי הפעולה עתידות לשמש אתכם לבניית תוכנית שיווק שנתית ולכן המסמך חייב לכלול בתוכו את התקציב הנדרש לשיווק ופרסום שכדאי לבדוק אותן לפני עריכת התוכנית.

 

7. מקורות מימון - זהו מסמך שמפרט את כל מקורות המימון וכן את ההלוואות העומדות לחובת בעל העסק. במקרה שמדובר בעסק חדש או בהקמה חשוב לציין את סכום ההשקעה הנדרש ואת מקורות המימון לצורך גיוס האשראי. מסמך זה צריך להכיל גם פירוט רחב אודות צורת השימוש בכספי העסק, צפי רווחים לשנים הקרובות ועוד. לצורך כתבית סעיף זה מומלץ מאד להתייעץ עם יועץ עסקי.

הסעיפים הנ''ל מהווים בעצם את המבנה הקלאסי של כתיבת תכנית עסקית, כאשר ניתן להוסיף לה מסמכים נוספים המתארים בפירוט רחב יותר בנושאים כלכליים-פיננסיים כאשר התכנית מיועדת לצרכי גיוס הלוואות ומקורות מימון וגיוס אשראי לעסק בהקמה, ומסמכים אחרים המתארים בפירוט רחב יותר בנושאים שיווקיים אם התוכנית מיועדת לצרכי פיתוח עסקי ושיווקי.

 

תכנית עסקית פיננסית לצורך גיוס אשראי

 

תוכנית עסקית פיננסית מיועדת בעיקר לצורך גיוס אשראי ומקורות מימון בנקאיים או חוץ בנקאיים והיא מהווה סוג של נספח לתוכנית העסקית במבנה הקלאסי שלה. מטרת התוכנית הינה הוכחה של רווחיות העסק ולכן היא חייבת לכלול נתונים כלכליים המעידים על המצב הפיננסי של בעל העסק. כשמדובר על עסקים בהקמה, התוכנית הפיננסית צריכה לכלול בתוכה נתונים פיננסיים אודות השוק שבו היא עתידה לפעול ונותנים נוספים על עלויות ההקמה והתפעול של העסק וכמובן ההכנסות הצפויות להגיע.

חשוב לזכור, כשאתם כותבים תוכנית עסקית המיועדת לצורך גיוס אשראי והלוואות להקמת העסק, יש לכלול בתוכנית דוחות פיננסיים וכן חשוב ומומלץ להיוועץ עם יועץ עסקי לשם כתיבת התוכנית. 

 

תוכנית עסקית לקבלת הלוואה מקרנות מדינה

 

הלוואה בערבות המדינה היא הלוואה שבה המדינה ערבה לחלק גדול מן ההלוואה ולכן גובה ההון העצמי הנדרש יהיה נמוך יותר מהלוואה בנקאית רגילה. כיום, הגופים שזכו במכרז של הקרן בערבות מדינה יכולים להעניק להלוואות לעסקים קטנים ובינוניים וכן לעסקים בהקמה. כך ההלאוות הללו נעשו פופולאריות  מאד במיוחד כאשר הבנק שבו מתנהל החשבון העסקי לא מאםשר לכם לקחת הלוואה.  הלוואת מדינה ניתנת בדך כלל בתנאים מועדפים ובהתאם לגודל העסק ומחזור המכירות שלו. 

הלוואה בערבות המדינה יכולה להיות מסובכת מבחינה בירוקרטית ויש לעבור בין הנציגים של הגוף המתאם של הקרן שאמורים לאשר את מתן ההלוואה באופן עקרוני. אחר כך ישנן כמה וועדות כגון: וועדת אשראי, ורק לאחר קבלת כל האישורים האלה ההלוואה מאושרת בפועל. התפקיד של התוכנית העסקית, בעצם, הוא לשכנע את הנציגים של הגופים השונים שיש לעסק שלכם בסיס כלכלי טוב ויציב ואתם תוכלו לעמוד בהתחייבוית שלכם לאורך זמן רב. לכן, תוכנית עסקית הכתובה באופן מקצועי ובסיוע של יועץ פיננסי או יועץ עסקי, מגדילה משמעותית את הסיכוי שההלוואה שלכם תאושר.

 

איך עושים את זה נכון?

 

אם נסכם: כדי להצליח לגייס את האשראי שאתם צריכים לצורך הקמת העסק מקרנות מדינה וכן מהבנקים השונים אתם צריכים תוכנית עסקית ברורה ומדוייקת עם דיוק מירבי בכל התחום הפיננסי. לא כדאי להסמך על ידע לא מקצועי ולבנות תוכנית שלא בטוח שתתן לכם את המענה שלשמה בניתם אותה. לצורך כתיבת תוכנית עסקית לעסקים בהקמה לצורך גיוס אשראי, חשוב לבחור איש מקצוע מנוסה שיוכל לעשות את זה בצורה המדוייקת ביותר.

השאירו את הפרטים שלכם בטופס המצורף ותקבלו מהמערכת החכמה של קונטקט עד 3 הצעות שליועצים פיננסיים לעסקים המתמחים בכתיבת תוכנית עסקית לצורך גיוס אשראי לעסק.

 

חסכו זמן יקר, טרחה וכסף רב - במקום אחד!

 

קונטקט - לענות לציפיות - CONTACT

 

 

השוואת ספקים בהלוואות לעסקים

תודה שפנית לקונטקט,

נציגנו מטפלים כרגע בפניות קודמות,

ניצור איתך קשר בהקדם אפשרי

להתאמת איש מקצוע אידיאלי

לפרופיל בקשתך

{{ errors.name }}
{{ errors.phone }}