קניית עסק בזכיינות - כך תעשו את זה נכון

אם הגעתם לפה, סביר להניח שאתם מתעניינים לגבי קניית עסק בזכיינות.
בדיוק בשביל זה אנחנו כאן!
כאן תוכלו לקבל את כל המידע הדרוש לכם על קניית עסקים בזכיינות כדי שתוכלו לקבל החלטה מושכלת לגבי הצעד הבא שלכם.
שיטת הזכיינות הוכיחה את עצמה כשיטה מוצלחת להגדלת רווחים של חברות ועסקים קיימים. מאחורי השיטה המוצלחת הזו, מסתתרת פעולה אחת פשוטה: קניית עסק.
לא הרבה יודעים, אבל מדובר בעסקה מורכבת הדורשת בדיקה ובחינה של נתוני העסקה עוד לפני שחותמים על חוזה הזכיינות. בכתבה זו נעסוק בכל היבטי השיטה הנקראת זכיינות, למי היא מתאימה, מה היתרונות והחסרונות שלה, כיצד להערך לחוזה זכיינות ועוד.
האם זה מתאים לך?
קניית עסק בזכיינות לא מתאימה לכל אחד. המשמעות של עסק בזכיינות היא שהעסק שלך יפעל בכפוף לנהלי החברה המזכה, תוך שימוש במערכות עסקיות קיימות שפותחו או שהיו ועדיין בשימוש החברה המזכה.
בעצם, אין צורך להמציא את הגלגל מחדש או לנסות דרכים או נהלים שונים עד שתגיעו לדרך הפעולה המועדפת, אלא אתם מקבלים הכל על מגש של כסף - בכל מה שנוגע להתנהלות עסקית יום יומית. כשאתם קונים עסק בזכיינות, חשוב שתבחרו חברה המעניקה לכם גיבוי מלא וסיוע בכל מה שקשור להקמת העסק, הכשרה ראשונית ותמיכה לאורך כל הדרך.
עלויות של קניית עסק בזכיינות
העלויות הצפויות במהלך של פתיחת עסק בזכיינות הן:
-
דמי זיכיון חד פעמיים - משתנה בהתאם לסוג העסק ויכול לנוע בין כמה עשרות עד מאות אלפי שקלים, זה תלוי בחברה המזכה ובגובה הזיכיון שהיא דורשת. תשלום זה הוא בתמורה למוניטין העסקי של הרשת, הליווי העסקי וההדרכה בהקמת העסק.
-
תמלוגים שוטפים - תשלום חודשי שיועבר לחברה המזכה מהכנסות העסק.
-
הוצאות שוטפות - כגון: שכירות, הנהלת חשבונות, כח אדם וכד'.
יתרונות של קניית עסק בזכיינות
היתרון העיקרי של קניית זכיינות הוא שבקניית עסק מסוג זה, אתה לא מתנהל לבדך, אלא העסק שלך הוא חלק מחברה גדולה ומצליחה, בעלת מוניטין רב. בנוסף, ישנם עוד כמה יתרונות לשיטה:
-
גיוס מימון להקמת עסק בשיטת הזכיינות יהיה קל יותר כשנעשה תחת מוניטין מוכר של חברה גדולה.
-
כח הקנייה הינו גדול יותר, מכיוון שהרשת מוכרת וידועה ואין צורך ''להכנס'' לשוק.
-
חשיפה גדולה יותר בזכות הפרסום הכלל ארצי של הרשת.
-
הרשת היא זו שמתעסקת בפיתוח המותג ואתה יכול להיות מרוכז רק בניהול הסניף שלך.
חסרונות של עסק בזכיינות
לעומת היתרונות הבולטים של קניית עסק בזכיינות, ישנם גם חסרונות לשיטה:
-
הזכיין כפוף לנהלי הרשת ומדיניותה.
-
עלויות ההקמה גבוהות יותר מהקמת עסק רגיל.
-
מוניטין הרשת יכול להפגע עקב פעילות שגויה של אחד הסניפים ובכך גם העסק שלך עלול להפגע מכך.
מה צריך לבדוק לפני שקונים עסק בזכיינות?
לפני שאתם קונים עסק בשיטת הזכיינות, כדאי שתבדקו כמה דברים חשובים קודם:
-
בדיקת ''דופק'' - בדקו כמה זמן החברה מזכה נמצאת בתחום הזכיינות, כמה זיכיונות כבר יש לה? כיצד מתנהלת עסקת הזכיינות בסניפים השונים? מומלץ גם לעשות מחקר קטן ולראיין מנהלי סניפים בזכיינות של אותה רשת, כדי לבדוק כדאיות ואמינות.
-
עלויות - בדקו מה העלות של קניית הזכיינות המוצעת לכם, מהן העלויות הקבועות ומה סכום הכסף שתצטרכו לגייס בשביל זה.
-
רווחיות - בקשו מבעל הזיכיון להציג בפניכם דו''ח המייצג את היקף רווחי הזכיינים של הרשת ומה הזמן הנדרש כדי להחזיר את השקעה.
-
חוזה והסכמים - חשוב מאד לבדוק את חוזה הזיכיון ולראות לכמה זמן מוענק הזיכיון, מה קורה בתום התקופה ומה האפשרויות לביטול העסקה במידה ותרצו לבטלה.האם ישנה בלעדיות לסניף שלכם באזור, במה החברה עוזרת לכם בשלב ההקמה, מהן התחייבויות החברה ועוד.
-
פרסום ושיווק - בדקו מה חלק החברה בכל הנוגע לפרסום ושיווק, האם החברה עוסקת רק בשיווק המותג או גם בשיווק ופרסום של הסניף שלכם?
-
הכשרה וליווי - בדקו מה מידת ההכשרה שתקבלו מהחברה המזכה, האם החברה מעניקה גם הכשרה פיננסית, האם תקבלו מהחברה נהלים כתובים ועוד.
-
תמיכה שוטפת - בדקו מהי מידת הסיוע והעזרה שתקבלו מהחברה במקרה שתקלעו לבעיה מסויימת? עד היכן מגיעה אחריות החברה בכל מה שנוגע להתנהלות השוטפת של הסניף?
איך להפחית סיכונים בעסקת זכיינות?
ככל שתצליחו להשיג יותר מידע לגבי החברה המזכה עוד טרם חתימת החוזה איתה, תוכלו לקבל את כל המידע הדרוש לכם כדי למזער סיכונים אפשריים של כשלון העסקה.
היכן מוצאים זיכיון לקנייה?
רשתות וחברות גדולות המוכרות זכיינות בדרך כלל מפרסמות זאת בעיתונות, באתר האינטרנט שלהן או באתרים ייעודיים לרכישת זכיינויות.
מומלץ לבדוק את התאמת הזיכיון לתחום העיסוק שלכם, לגובה ההכנסות והרווח הצפוי ולאהבה שלכם לתחום הזיכיון.
סוגי זכיינות
ישנם כמה סוגי זכיינות, ביניהם ניתן למצוא את הזכיינות המוכרת של הענקת זיכיון מלא של הפורמט העסקי, כלומר - שימוש מלא במוצרי החברה, בלוגו שלה וניהול הסניף בהתאם למדיניות הרשת. ישנה גם אופציה של זיכיון מצומצם, שהו מוצרי החברה משווקים על ידי הזכיין, אך אין שום קשר אחר בינו לבין הרשת המזכה. אפשרות נוספת של זכיינות היא קבלת בלעדיות על אזור מסויים, שבו רק בעל הזיכיון יכול למכור את מוצרי החברה ואף יכול להפוך למזכה בעצמו.
מהן אפשרויות המימון לקניית עסק בזכיינות?
כדי לקבל מימון לרכישת עסק בזכיינות תוכלו לפנות לבנקים, לחברות מימון חוץ בנקאיות, קרנות בערבות המדינה ואפילו קרנות פילנטרופיות המסייעות בהקמת עסקים חדשים.
מומלץ לפנות ליועץ פיננסי לעסקים כדי שיכוון אתכם לגוף המימון המשתלם ביותר עבורכם, עם התנאים הנוחים והאטרקטיביים ביותר.
היכן מוצאים יועץ פיננסי לעסקים לגיוס מימון לרכישת זכיינות?
זה ממש קל - בשביל זה אנחנו כאן!
כל מה שאתם צריכים לעשות, זה להשאיר את הפרטים שלכם בטופס המצורף והמערכת שלנו תסרוק ותשלח אליכם עד 3 הצעות של יועצים פיננסיים מומלצים המתמחים בגיוס מימון לקניית זכיינות, כך שתוכלו לבחור מתוכם את היועץ האידיאלי עבורכם.
המערכת שלנו שולחת אך ורק הצעות של יועצים עם רלוונטיות מלאה לנתוני הבקשה שלכם ולפרופיל הפיננסי שלכם.
חסכו זמן, טרחה וכסף רב - במקום אחד!
קונטקט - לעמוד בציפיות - CONTACT