פתיחת חברה בע''מ - כל מה שחשוב לדעת!

אם אתם מתלבטים לגבי הכדאיות של פתיחת חברה בע''מ ולא יודעים האם וכיצד לעשות זאת - הגעתם לפה בדיוק בזמן המתאים!

 

אנחנו נדריך אתכם צעד אחר צעד בכל הקשור לפתיחת חברה בע''מ, כך שתוכלו לבצע את התהליך בקלות, במהירות ובצורה נכונה.

 

בעלי עסקים רבים מתלבטים בשאלה האם להשאיר את העסק שלהם במעמד של עוסק מורשה או לעבור לפתיחת חברה בע''מ. כדי שתוכלו להפסיק להתלבט ולהסתבך בעניין, הכנו לכם כתבה מקיפה על פתיחת חברה בע''מ ועל כל מה שאתם צריכים לדעת לשם כך. קדימה, בואו נתחיל!

 

מתי להחליט על פתיחת חברה בע''מ?

 

בטח תתפלאו לשמוע שגם רואה חשבון או יועץ מס - לא יוכלו לעזור לכם בזה. כאן תצרכו לסמוך על ההחלטה האישית שלכם בלבד. לשם כך תצטרכו להכיר את היתרונות והחסרנות של כל אפשרות, את הסיכונים  ופוטנציאל הצמיחה, כדי לקבל החלטה מושכלת. 

 

מהי חברה בע''מ?

 

חברה היא ארגון עסקי המחבר בין אנשים בעלי מטרה עסקית משותפת, כשברוב המקרים מדובר במטרה של רווח כלכלי. במדינת ישראל, רוב החברות הן חברות מאוגדות, מה שמסיר במידה מסויימת מבעלי החברה את האחריות המשפטית במקרה של הפסדים וחובות, חברה כזו נקראת: חברה בע''מ - בערבות מוגבל.

 

מה ההבדל בין חברה בע''מ לשותפות או לעוסק מורשה?

 

ההבדל העיקרי בין חברה בע''מ לשותפות או לעוסק מורשה, הוא שחברה הינה אישיות משפטית נפרדת, העומדת בפני עצמה ולא על שם אדם ספציפי שהינו בעל העסק. דבר זה יכול לעזור מאד במקרה בו החברה נקלעה לחובות או להפסדים, אז ההפסדים והחובות לא ירשמו על שם בעל העסק, אלא על שם החברה וכך בעל העסק יכול להמנע מתשלום חובות מכיסו הפרטי.

 

חברה בע''מ חייבת להיות רשומה אצל רשם החברות ועליה לנהל ספרים על פי חוק, מה שלא חל על שותפות או על עוסק מורשה.

 

הבדל נוסף, הוא בגובה שיעור המס המוטל על חברה בע''מ הגבוה מהמס המשלמים עבור שותפות או עוסק מורשה.

 

איך פותחים חברה בע''מ?

 

השלב הראשון בפתיחת חברה בע''מ הוא ההחלטה על סוג החברה שתרצו להקים. ישנם כמה סוגי חברות: חברה בע''מ - בערבון מוגבל ומוגבלת במניות, שהיא הסוג הנפוץ ביותר של החברות במשק. ישנו גם הסוג של חברה שאינה מוגבלת במניות - סוג פחות מוכר, בו לא נעסוק כרגע.

 

בחירת שם לחברה

 

השלב הבא יהיה בחירת שם לחברה שלכם. כשבוחרים שם לחברה חדשה חשוב לבחור שם שאינו תפוס כבר על ידי חברה אחרת. כדי להמנע מכך, הכינו רשימה של שמות רלונטיים והעבירו לעו''ד מטעמכם על מנת שיבדוק את זמינות השמות לרישום ולאחר מכן תוכלו לבחור את השם המועדף עליכם מתוך רשימת השמות הפנויים.

 

ניסוח תקנון

 

חברה בע''מ חייבת שיהיה לה תקנון פורמלי. התקנון הינו הסכם כתוב בין החברה לבין מחזיקי ובעלי המניות בה. התקנון צריך להכיל 4 סעיפים:

 

  1. שם החברה

  2. מטרות החברה

  3. הון המניות הרשום

  4. הגבלת אחריות

 

ניתן להכניס בתקנון סעיפים נוספים בהתאם להחלטת בעלי החברה.

 

מינוי דירקטורים

 

לאחר ניסוח התקנון, יש למנות לפחות אדם אחד לתפקיד הדירקטור. הדירקטורים ירכיבו את דריקטריון החברה ויחליטו על מדיניותה על ידי קבלת החלטות לגבי פעילות החברה ועתידה.

 

רישום החברה אצל רשם החברות

 

לאחר שבחרתם שם לחברה, ניסחתם את התקנון שלה ומינתם דירקטורים, הגיע השלב בו תוכלו לרשום את החברה החדשה שלכם ברשם החברות. זוהי פרוצדורה של הגשת מסמכים לרשם החברות. את המסמכים הנ''ל מכין עו''ד המתמחה בדיני חברות בע''מ.

 

המסמכים הדרושים לרישום החברה ברשם החברות

 

לצורך רישום החברה ברשם החברות תצטרכו להגיש את המסמכים הבאים:

 

  1. טופס הגשת מסמכים לרישום חברה מאושר וחתום על ידי עורך דין וחתימתכם.

  2. טופס הצהרה של בעלי המניות בחברה על כשירות חוקית להחזיק במניות אלו.

  3. טופס בקשה לרישום חברה חדשה חתום על ידי עורך דין.

  4. תקנון החברה הכולל את 4 הסעיפים העיקריים.

  5. טופס הצהרת דירקטורים עם חתימת עורך דין, בו מופיע הרכב הדירקטורים בחברה.

 

כמה עולה רישום ברשם החברות?

 

רישום חברה חדשה אצל רשם החברות מותנה בתשלום אגרה חד פעמי העומדת על כ - 2600 ש''ח. לאגרה זו מצטרפת גם אגרה שנתית בגובה של כ - 1,100 ש''ח.

 

מה ההבדל בין חברה בע''מ לעוסק מורשה?

 

ישנם כמה הבדלים עיקריים בין התנהלות חברה בע''מ לבין התנהלות של עסק הרשום כעוסק מורשה:

 

  1. חבות כלכלית - במסגרת עוסק מורשה ישנה זהות בין היזם/ בעל העסק לעסק עצמו ולכן במידה וישנם חובות או הפסדים על בעל העסק לשלמם גם מכיסו הפרטי. מה שאין כן בחברה בע''מ, אז בעל החברה לא יחוייב לשלם את החובות מכספו הפרטי.

  2. הנהלת חשבונות - צורת הנהלת החשבונות שונה בין חברה בע''מ לעוסק מורשה. עוסק מורשה יכול לנהל את חשבונותיו על ידי תוכנה להנהלת חשבונות, אך חברה בע''מ מחוייבת לבצע הנהלת חשבונות כפולה המנוהלת על ידי מנהל חשבונות ורואה חשבון גם יחד.

  3. מיסוי - אחד היתרונות המשמעותיים של חברה בע''מ הוא המיסוי. המס השולי של עוסק מורשה יכול להגיע למעל 50% ומס החברות לעומתו, עומד על 23% בלבד. חשוב לזכור כי  חברה בע''מ משלמת בנוסף לתשלומי מע''מ ומס הכנסה, אגרה שנתית של כ -1000 ש''ח.

 

מה עוד צריך כדי לפתוח חברה בע''מ?

 

כדי לפתוח עסק מכל סוג ובמיוחד חברה בע''מ, בה תזדקקו לסכום כסף גדול כדי להתחיל לתפעל אותה כראוי, תצטרכו בבוא הזמן גם מימון לפתיחת החברה או לרכישת מלאי ומוצרים.

 

הלוואה לפתיחת חברה בע''מ ניתן לקבל במגוון אפשרויות מימון ובתנאים סופר משתלמים, רק במידה ואתם מודעים לאפשרויות השונות העומדות לרשותכם בתחום ההלוואות לעסקים ואתם מכירים היטב את השחקניים העקריים שבו.

 

אנחנו ממליצים להעזר לשם כך, ביועץ פיננסי לעסקים שיוכל לכוון אתכם להלוואה הבטוחה והמשתלמת ביותר עבורכם.

 

היכן מוצאים יועץ פיננסי לעסקים?

 

זה מעולם לא היה פשוט יותר!

 

כל מה שאתם צריכים לעשות, זה להשאיר את הפרטים שלכם בטופס המצורף והמערכת שלנו תסרוק, תאתר ותשלח אליכם עד 3 הצעות של יועצים פיננסיים מומלצים המתמחים בנטילת הלוואות לעסקים ולחברות כך שתוכלו לבחור מתוכם את היועץ האידיאלי עבורכם.

 

המערכת שלנו שולחת אך ורק הצעות של יועצים עם רלוונטיות מלאה לנתוני הבקשה שלכם ולפרופיל הפיננסי והעסקי שלכם.

חסכו זמן, טרחה וכסף רב - במקום אחד!

 

 קונטקט - לעמוד בציפיות - CONTACT

 

 

 

השוואת ספקים בפתיחת עסקים

תודה שפנית לקונטקט,

נציגנו מטפלים כרגע בפניות קודמות,

ניצור איתך קשר בהקדם אפשרי

להתאמת איש מקצוע אידיאלי

לפרופיל בקשתך

{{ errors.name }}
{{ errors.phone }}
כתבות שלנו