איך לקבל הלוואה לרכישת עסק פעיל?

אם הגעתם לכאן, סביר להניח שאתם מחפשים הלוואה לרכישת עסק פעיל.
הגעתם בדיוק למקום הנכון!
אנחנו נראה לכם מהם מקורות המימון העומדים לרשותיכם ונדרי אתכם כיצד תוכלו לקבל הלוואות ופתרונות מימון אטרקטיביים ומשתלמים ביותר.
עבור רוב האנשים, פתיחת עסק חדש הוא הגשמת חלום. אנשים רבים עושים זאת בדרך כלל כדי להגשים את תפיסת העולם שלהם ולנסות ליישם אותה כדי להרוויח מהדברים שהם אוהבים לעשות. לעומתם, ישנם אנשים שמעדיפים לחסוך מעצמם את כאבי הראש והבלאגן הכרוכים בהקמת עסק חדש והם מחפשים לרכוש עסקים קיימים ופעילים בשלמותם. הכתבה הזו עוסקת ברכישת עסק קיים עם כל ההסברים הדרושים לאיך עושים זאת נכון, מה בעצם קונים ואילו דברים חשוב לבדוק לפני שעושים את הצעד הזה של קניית עסק פעיל.
איפה מוצאים עסקים למכירה?
האפשרות הראשונה לחפש עסקים למכירה היא כמו בהרבה תחומים - מפה לאוזן. חשוב שאלו יהיו אנשים שאתם מכירים וסומכים עליהם במאה אחוז. בנוסף, ניתן לחפש עסקים למכירה באמצעות האינטרנט, באתרים ייעודיים לכך כגון: יד 2, WIN WIN, ביז מרקט ועוד. תוכלו לבתע חיפוש כללי או ממוקד לתחום העסק בו אתם מעוניינים. רצוי מאד שתהיייה התאמה מסויימת בין העסק שאתם שוקלים לקנות לבין אופי וסגנון החיים שלכם וכן הידע המקצועי שלכם והנסיון שיש לכם בתחום.
מה בעצם קונים?
מה בעצם אתם מקבלים כאשר אתם רוכשים עסק קיים? האמת שהשאלה הזו מורכבת מעט. ישנם מקרים שבהם קונים את כל העסק בשלמותו עם כל הציוד שלו, יש מקרים שבהם קונים רק את השם של העסק ורשימת הלקוחות שלו וישנה אפשרות לקנות מרשת מוכרת וידועה זכיון להשתמש בשם ובמיתוג שלה כדי לפתוח סניף נוסף עצמאי. בחוזה הקנייה שנעשה בין המוכר לקונה מתוארת העסקה של קניית העסק בפרוטרוט.
לרוב, בעסקת המכירה של עסק נכללים הדברים הבאים ויש לבדוק ולברר כל אחד מהם לעומק:
* שם העסק הרשום ברשויות.
* סימנים מסחריים ופטנטים.
* מלאי קיים בעסק.
* ציוד ותשתיות קיימות, כגון: חשמל, טלפון, מכונות וכד'.
* נדל''ן או חוזה קיים לשכירות.
* הזמנות פעילות, הסכמים וחוזים עתידיים.
* אישורים ורשיונות.
* חשבון בנק עסקי.
* מידע פיננסי על העסק מיום הקמתו או 7 שנים אחורה.
* רשימת לקוחות מעודכנת.
* רשימת ספקים מעודכנת.
* ידע פנימי - סודות מקצוע, נוסחאות וכל מידע שצירך לשם תפעול העסק.
* שיווק והפצה - בעלות על אתר אינטרנט, דף עסקי בפייסבוק, רשימת תפוצה וכד'.
* קשרים עם נותני שירות כדוגמת רואהחשבון, עורך דין וכד'.
האם ברכישת עסק אנחנו רוכשים גם את החובות שלו?
בדרך כלל כן. בדרך כלל כאשר אנחנו נרכוש עסק פעיל, נרכוש אותו במלואו על יתרונותיו ועל חסרונותיו. לכן חשוב מאד לבדוק כל פרט ופרט בספרי החשבונות ולוודא שאין התחיבויות או חובות נעלמים. כדאי וחשוב מאד ללמוד את המצב הפיננסי של העסק, בגלל שבדרך כלל עסקים נמכירם עקב כשלון ולא בגלל הצלחה מסחררת. למרות זאת, ישנם מקרים שבהם אנשים מוכרים עסק שהוא סיפור הצלחה כדי לעשות אקזיט או בגלל שניהול העסק דורש מהם משאבים גדולים מידי שאין באפשרותם לממש, כגון: זמן תפעול, ידע מקצועי מיוחד וכד'. מקרים כאלה בדרך כלל נדירים וגם המחיר המבוקש על רכישת עסקים כאלו יהיה גבוה בהתאם ויכלול בתוכו שולי רווח גדולים שיכולים להפוך את קניית העסק הזה ללא רווחית עבורכם. לעומתם, עסק כושל יהיה בדרך כלל זול יותר, אבל גם יכניס אתכם לסיכון ויצריך מכם השקעה רבה כדי להציל אותו. לכן חשוב מאד לעשות את הצעד הזה בליווי של איש מקצוע בלתי תלוי כדי שתוכלו להית בטוחים במאת האחוזים שאין סיכוי ל''הפתעות'' חדשות שיתגלו בהמשך.
יתרונות של קניית עסק פעיל
היתרון הגדול והעקרי של קניית עסק קיים וםעיל, הוא היכולת לייצר רווחים מהר מאד אחרי מועד הרכישה. לעסק שנרכש ישנה רשימת לקוחות קיימים וכן רשימת ספקים קיימת שיכולים להמשיך לספק לו את הסחורה הנדרשת להמשך הפעילות של העסק. בנוסף לזה, ניתן בדרך כלל לחזות מראש את מחזורי המכירות הצפויים.
מה עוד צריך לדעת על קניית עסק פעיל?
אמנם היתרונות של קניית עסק קיים ברורים, אבל יחד עם זאת חשוב לבדוק דברים נוספים לפני שנוטלים הלוואה לקניית עסק פעיל.
להלן כמה דברים שחייבים לבדוק לפני קניית עסק פעיל:
1. למה מוכרים את העסק - שאלה זו היא הראשונה להישאל על ידכם. ההגיון אומר שעסק רווחי, בעליו לא ימהרו להפטר ממנו. חשוב לבדוק טוב האם הסיבה שנותן לכם המוכר היא הגיונית.
2. מצב העסק לאורך זמן - חוץ מבדיקת תחום הפעילות של העסק, נצרכת גם בדיקה מעמיקה ויסודית של הדוחות השנתיים. רצוי לבדוק והשוות בין הדוחות של מספר שנים אחורנית. כל שינוי בהם יכול להצביע ולרמז על מה שצפוי לעסק בעתיד.
3. פיזור ההכנסות בין הלקוחות - זה בעצם אומר בדיקה של ההכנסה התקופתית לקוח בודד. ככל שההכנסות מתחלקות בין לקוחות רבים יותר, כך העסק יציב יותר. עסק שרוב ההכנסות שלו מגיעות ממספר לקוחות מצומצם מאד, חשוף לבעיה רצינית של חוסר הכנסות במידה והלקוח היחיד העקרי שלו נפסיק לקנות ממנו עקב כל סיבה שהיא.
4. מה אומרים הספקים והלקוחות - אלו שאלות שחייבות להישאל יחד עם אי הנעימות היכולה להיות בזה. קניית עסק פעיל שהלקוחות והספקים מביעים עליו דעה שלילית, יכול להתגלות בהמשך כמקח טעות.
5. מצב הרוח בקרב העובדים - עובדים מרוים ושמחים מעידים על התנהלות בריאה ועסק מוצלח, המשלם משכורות בזמן ומספק תנאי עבודה טובים. עובדים ממורמרים יכולים להעיד על בעיה משמעותית בעסק.
בדיקה מקצועית על פי כל הפרמטרים שהזכרנו לעיל, מומלץ מאד לבצע על ידי מומחה שיע לפרש נכון את הדוחות והנתונים האחרים.
קניית עסק קיים - בדיקת הדוחות
עכשיו ננסה להסביר על קריאה נכונה של הדוחות השנתיים של העסק. בדיקת הדוחות הינה דבר חשוב, אבל חשוב עוד יותר להבין מה המשמעו העומדת מאחורי כל הנתונים היבשים.
1. עלות המכירות - זהו סעיף חשוב שמומלץ לשים לב אליו. מדובר בהשוואה של סך כל ההוצאות והתשומות שמושקעות במכירות מול ההכנסות של העסק. בבדיקה זו נכללים: רכוש, הכנסות שאינן כתוצאה ממכירות וכד'. הוצאות מול הכנסות נטו.
2. רווח גולמי - בדיקת הרווח הגולמי היא בדיקה ייסודית יותר. הנוסחא לבדיקה היא: מלאי סגירה + הכנסות + חובות מלקוחות פחות מלאי פתיחה + הוצאות + התחיבויות לספקים. אם הנתון הראשון גבוה מהשני - העסק רווחי אם המצב הפוך - לא רווחי.
3. רווח נקי - זהו בעצם הרווח הגולמי פחות כל ההוצאות של העסק כולל הוצאות שכר.
4. רכוש העסק - אם לעסק יש מכונות ייצור, מקררים, מחסנים או כל ציוד אחר יש לקחת בחשבון גם את הערך שלהם בחישוב של עלות העסק. עסק ללא רכוש צריך להיבדק ביסודיות.
5. רשימת לקוחות וספקים - עסק שיש לו רשימת לקוחות גדולה ואיכותית וכן רשימת ספקים מהימנים, הוא עסק בעל ערך.
כיצד נקבע המחיר של עסק למכירה?
ישנן דרכים רבות לקביעת מחיר לעסק לפני מכירה. בגדול, תמחור נכון כולל חישוב ריאלי של שווי המשאבים וכן שווי של דברים ווירטואלים כגון רשימת לקוחות, ספקים וידע. צריך לקחת בחשבון גם גם תזרימים אמיתיים, חוזים עתידיים ולבצע הערכה פיננסית של העסק והכי חשוב, דו''ח רווח והפסד לפחות 7 שנים אחורה עם תשקיף לשנתיים קדימה.
את תהליך רכישת עסק פעיל מומלץ מאד לבצע בזהירות רבה ובליווי של איש מקצוע כגון: יועץ עסקי או יועץ פיננסי. חשוב לבדוק כל פרט לעומק וכל מסמך היכול להעיד על מידת הרווחיות של העסק.
הלוואה לרכישת עסק פעיל
גם במקרה שמדובר בקניית עסק קיים ורווחי, השגת הלוואה לצורך רכישת העסק היא לא עניין פשוט. כל גוף פיננסי שמעניק הלוואות כאלה, רוצה להיות בטוח במאת האחוזים שמדובר כאן בעסק מרוויח ולא בעסקה שסופה לכשלון.
כל הלוואה עסקית מותאמת גם ללוה וגם לאופי העסק. לווה שדירוג האשראי שלו גבוה יכול לקבל הלוואה בתנאים יחסית טובים. כדאי שתדעו שהלוואה לרכישת עסק פעיל לא מתמקדת אך ורק בתשלום לבעל העסק הקודם, אלא חייבת לכלול גם עתודות כספיות שיוכלו לאפשר לכם להמשיך לפעול בצורה חלקה בעסק.
מאיפה משיגים הלוואה לרכישת עסק פעיל?
האפשרויות לנטילת הלוואה לרכישת עסק פעיל הן רבות ותלויות במצב הפיננסי שלכם, בנתוני האשראי, בנכסים שיש לכם שיכולים להתממש עבור ההלוואה ועוד. בגדול האופציות הן בראש ובראשונה הבנקים וחברות חוץ בנקאיות. אופי ותנאי ההלוואה יקבעו לפי כאמור, נתוני האשראי שלכם, אובלינגו, בטחונות שניתן לממשם, הסטורייה פיננסית והתנהלות פיננסית נכונה.
כדי לבחון לעומק את האפשרות הטובה ביותר עבורכם לצורך נטילת הלוואה לרכישת עסק פעיל, השאירו את הפרטים שלכם בטופס כאן למטה ותקבלו מאיתנו עד 3 הצעות של יועצים כלכליים מומלצים שיוכלו לעזור לכם בנטילת הלוואה לרכישת העסק בצורה הטובה ביותר.
חסכו זמן יקר, טרחה וכסף רב - במקום אחד!
קונטקט - לענות לציפיות - CONTACT