המדריך המלא לפתיחת עסק - כך תפתחו עסק רווחי!

מעוניינים לפתוח עסק?
מתלבטים איך להתחיל במהלך כזה?
אנחנו כאן כדי לעשות לכם סדר ולהביא בפניכם את כל סוגי העסקים שניתן לפתוח, החל מעוסק פטור, עוסק מורשה או חברה בע''מ, עם כל ההיבטים הקשורים לכל אחד מסוגי העסקים וכיצד תוכלו לפתוח עסק בקלות ובצורה נכונה המתאימה לסוג העסק המבוקש.
לפני שפותחים עסק כדאי לבחון איזה סוג עסק אתם מעוניינים לפתוח, האם זה עסק זעיר מהבית? או חברה גדולה בהיקף ארצי? בכתבה זו נעשה לכם סדר ונביא בפניכם את כל סוגי העסקים, למי הם מתאימים ומה התהליך שתצטרכו לעבור כדי לפתוח את העסק שלכם.
שנתחיל? בבקשה:
עוסק פטור
עוסק פטור הוא עסק שכלל הכנסותיו בשנה לא עוברים את הסכום של 99,003 ש''ח ושאינו נכלל בין המקצועות החופשיים המחוייבים בפתיחת עוסק מורשה, כגון: אדריכלים, מנהלי חשבונות, עורכי דין ועוד.
העסק הפטור הינו פטור מתשלום מע''מ ואינו גובה מע''מ מלקוחותיו. עוסק פטור מנפיק קבלות ולא חשבונית מס.
למרות הפטור מתשלום מע''מ, בעל העוסק הפטור חייב לפתוח תיק במע''מ ולהתנהל מול רשויות המס. בעל העסק חייב לדווח פעם אחת בשנה על מחזור העסקאות שלו, כך שבמידה ומחזור עסקאותיו עולה על הסכום הקבוע בחוק לעוסק פטור הוא יהפך לעוסק מורשה.
פתיחת תיק עוסק פטור במע''מ
למרות שעוסק פטור - פטור מתשלום מע''מ, הוא מחוייב בפתיחת תיק במשרדי מע''מ - מס ערך מוסף. בטופס פתיחת התיק יש לצרף את המסמכים הנדרשים, למלא צפי של מחזור עסקאות צפוי ולסווג את תחום העיסוק. מייד עם פתיחת התיק תקבלו מספר עוסק פטור שהוא תעודת הזהות שלכם.
פתיחת תיק עוסק פטור במס הכנסה
השלב הבא הוא פתיחת תיק במס הכנסה. פקיד השומה יעזור לכם במילוי הטפסים הנדרשים על מנת לפתוח לכם תיק ניכויים. קבלת אישור על פתיחת תיק במס הכנסה יכולה לקחת מספר ימים, כאשר תקבלו את האישור לדואר שלכם. את תשלומי המס עליכם לשלם כל חודשיים בהתאם לצפי ההכנסות, כמובן שעליה או ירידה בהכנסות תקוזז בהתאם.
פתיחת תיק עוסק פטור בביטוח לאומי
בתור עצמאיים תצטרכו להפריש לעצמכם את דמי הביטוח הלאומי. לאחר פתיחת התיק במע''מ ובמס הכנסה תצטרכו לגשת אל משרדי הביטוח הלאומי בקרבת מגוריכם ולפתוח תיק עבורכם כעצמאיים. גם שם תצטרכו למלא צפי הכנסות לעסק ובהתאם לכך להפריש מידי חודש את דמי הביטוח. כמובן שהפרשים יקוזזו בהתאם בסוף שנת המס.
עוסק מורשה
סטטוס של עוסק מורשה מתאים לבעלי עסקים קטנים עד בינוניים עם מחזור עסקאות הגבוה מ 100,000 ש''ח בשנה וכן לעסקים קטנים (גם שלא עוברים את תקרת המאה אלף בשנה) המוגדרים בחוק כמקצועות חופשיים, כגון: עורך דין, רואה חשבון וכד'.
מה ההבדל בין עוסק פטור לעוסק מורשה?
ההבדלים העקריים בין עוסק פטור למורשה באים לידי ביטוי רק במע''מ. התנהלות העוסק פטור מול מס הכנסה או ביטוח לאומי היא ממש כמו עוסק פטור או חברה בע''מ.
עוסק פטור, בשונה מעוסק מורשה, פוטרת את בעל העסק מהצורך בגביית מס ערך מוסף מלקוחותיו עבור השירותים או המוצרים שלו וכן הוא פטור מהגשת דו''ח למע''מ.
עוסק פטור אינו רשאי להוציא חשבוניות מס, אלא רק קבלות בלבד. עוסק מורשה - מנפיק חשבוניות מס וגובה מלקוחותיו מס ערך מוסף.
עוסק פטור אינו רשאי לקזז את סכומי המע''מ ששילם עבור הוצאותיו ואינו יכול להזדכות עליהם במע''מ.
תדירות הדיווח של עוסק מורשה למע''מ היא אחת לחודש או אחת לחודשיים, בניגוד לעוסק פטור המדווח פעם בשנה בלבד.
לפתיחת עוסק מורשה יש כמה יתרונות בולטים:
-
יכולת לקיזוז מע''מ עבור הרכישות או ההוצאות שיש לבית העסק, היכולים להגיע לסכומים גבוהים.
-
יתרון תדמיתי - הרישום כעוסק מורשה משדר תדמית של עסק מצליח, המרוויח סכומים יפים, עם פעילות עסקית ענפה. ישנו גם האפקט הפסיכולוגי הידוע שבו בעל העסק מרגיש ''מחוייבות'' להרוויח סכומי כסף שיצדיקו את העוסק המורשה, מחוייבות זאת גורמת לו לעשות פעולות שכעוסק פטור לא בטוח שהיה עושה, כגון שת''פ עם ארגונים גדולים.
תהליך פתיחת עוסק מורשה מול הרשויות
תהליך פתיחת תיק עוסק מורשה מול הרשויות מתנהל ממש כמו בפתיחת עוסק פטור. גם כאן, תצטרכו לגשת למשרדי מע''מ, מס הכנסה וביטוח לאומי, כדי לפתוח תיק בכל אחד מהם.
חברה בע''מ
חברה היא ארגון עסקי המחבר בין אנשים בעלי מטרה עסקית משותפת, כשברוב המקרים מדובר במטרה של רווח כלכלי. במדינת ישראל, רוב החברות הן חברות מאוגדות, מה שמסיר במידה מסויימת מבעלי החברה את האחריות המשפטית במקרה של הפסדים וחובות, חברה כזו נקראת: חברה בע''מ - בערבות מוגבל.
מה ההבדל בין חברה בע''מ לשותפות או לעוסק מורשה?
שנם כמה הבדלים עיקריים בין התנהלות חברה בע''מ לבין התנהלות של עסק הרשום כעוסק מורשה:
-
חבות כלכלית - ההבדל העיקרי בין חברה בע''מ לשותפות או לעוסק מורשה, הוא שחברה הינה אישיות משפטית נפרדת, העומדת בפני עצמה ולא על שם אדם ספציפי שהינו בעל העסק. דבר זה יכול לעזור מאד במקרה בו החברה נקלעה לחובות או להפסדים, אז ההפסדים והחובות לא ירשמו על שם בעל העסק, אלא על שם החברה וכך בעל העסק יכול להמנע מתשלום חובות מכיסו הפרטי. במסגרת עוסק מורשה ישנה זהות בין היזם/ בעל העסק לעסק עצמו ולכן במידה וישנם חובות או הפסדים על בעל העסק לשלמם גם מכיסו הפרטי. מה שאין כן בחברה בע''מ, אז בעל החברה לא יחוייב לשלם את החובות מכספו הפרטי.
-
הנהלת חשבונות - צורת הנהלת החשבונות שונה בין חברה בע''מ לעוסק מורשה. עוסק מורשה יכול לנהל את חשבונותיו על ידי תוכנה להנהלת חשבונות, אך חברה בע''מ מחוייבת לבצע הנהלת חשבונות כפולה המנוהלת על ידי מנהל חשבונות ורואה חשבון גם יחד.
-
מיסוי - אחד היתרונות המשמעותיים של חברה בע''מ הוא המיסוי. המס השולי של עוסק מורשה יכול להגיע למעל 50% ומס החברות לעומתו, עומד על 23% בלבד. חשוב לזכור כי חברה בע''מ משלמת בנוסף לתשלומי מע''מ ומס הכנסה, אגרה שנתית של כ -1000 ש''ח.
-
חברה בע''מ חייבת להיות רשומה אצל רשם החברות ועליה לנהל ספרים על פי חוק, מה שלא חל על שותפות או על עוסק מורשה.
איך פותחים חברה בע''מ?
בחירת שם לחברה
לאחר שהחלטתם על סוג החברה שאתם מעוניינים לפתוח, השלב הבא יהיה בחירת שם לחברה שלכם. כשבוחרים שם לחברה חדשה חשוב לבחור שם שאינו תפוס כבר על ידי חברה אחרת. כדי להמנע מכך, הכינו רשימה של שמות רלונטיים והעבירו לעו''ד מטעמכם על מנת שיבדוק את זמינות השמות לרישום ולאחר מכן תוכלו לבחור את השם המועדף עליכם מתוך רשימת השמות הפנויים.
ניסוח תקנון
חברה בע''מ חייבת שיהיה לה תקנון פורמלי. התקנון הינו הסכם כתוב בין החברה לבין מחזיקי ובעלי המניות בה. התקנון צריך להכיל 4 סעיפים:
-
שם החברה
-
מטרות החברה
-
הון המניות הרשום
-
הגבלת אחריות
ניתן להכניס בתקנון סעיפים נוספים בהתאם להחלטת בעלי החברה.
מינוי דירקטורים
לאחר ניסוח התקנון, יש למנות לפחות אדם אחד לתפקיד הדירקטור. הדירקטורים ירכיבו את דריקטריון החברה ויחליטו על מדיניותה על ידי קבלת החלטות לגבי פעילות החברה ועתידה.
רישום החברה אצל רשם החברות
לאחר שבחרתם שם לחברה, ניסחתם את התקנון שלה ומינתם דירקטורים, הגיע השלב בו תוכלו לרשום את החברה החדשה שלכם ברשם החברות. זוהי פרוצדורה של הגשת מסמכים לרשם החברות. את המסמכים הנ''ל מכין עו''ד המתמחה בדיני חברות בע''מ.
מה עוד צריך כדי לפתוח עסק מוצלח?
אז אחרי שבחרתם את סוג העסק המתאים לכם, הגיע הזמן לדאוג למימון!
כל עסק, מכל סוג, בין אם מדובר בעוסק זעיר או בחברה גדולה, זקוק למימון לצורך ההקמה, רכישת מלאי או ציוד.
הלוואה לפתיחת עסק, מכל סוג, ניתן לקבל במגוון אפשרויות מימון ובתנאים סופר משתלמים, רק במידה ואתם מודעים לאפשרויות השונות העומדות לרשותכם בתחום ההלוואות לעסקים ואתם מכירים היטב את השחקנים העקריים שבו.
אנחנו ממליצים להעזר לשם כך, ביועץ פיננסי לעסקים שיוכל לכוון אתכם להלוואה הבטוחה והמשתלמת ביותר עבורכם.
היכן מוצאים יועץ פיננסי לעסקים?
אם כבר הגעתם לכאן, זה הולך להיות עבורכם פשוט וקל!
כל מה שאתם צריכים לעשות, זה להשאיר את הפרטים שלכם בטופס המצורף והמערכת שלנו תסרוק, תאתר ותשלח אליכם עד 3 הצעות של יועצים פיננסיים מומלצים המתמחים בנטילת הלוואות לפתיחת עסקים וחברות כך שתוכלו לבחור מתוכם את היועץ האידיאלי עבורכם.
המערכת שלנו שולחת אך ורק הצעות של יועצים עם רלוונטיות מלאה לנתוני הבקשה שלכם ולפרופיל הפיננסי והעסקי שלכם.
חסכו זמן, טרחה וכסף רב - במקום אחד!
קונטקט - לעמוד בציפיות - CONTACT